Szukasz odpowiedzi do ćwiczeń ? Może nie umiesz zrobić jakiegoś zadania ? Postaramy się Tobie pomóc.

Szukasz odpowiedzi do ćwiczeń ? Może nie umiesz zrobić jakiegoś zadania ? Postaramy się Tobie pomóc.

#1 2012-02-17 20:35:24

Bojka

Administrator

Zarejestrowany: 2011-11-29
Posty: 14
Punktów :   

II.Ziemia we wszechświecie str. 29-31

Strona 29



Zadanie 1
* - zastępuję tym stopnie

4*E - 12:00
21*E - x

21* - 4* = 17*

1* - 4 minuty
17 - 68 minut = 1h 8min

12:00 - 1h 8 min = 10:52

W Olsztynie jest godzina 10:52.

Zadanie 2
a)
* - zastępuję tym stopnie
1* = 4 minuty

Londyn
0* + 9* = 9*
9* × 4 = 36 min.
4.03h + 36 min. = 4.39h

Moskwa
9* + 37* = 46*
46 min. × 4 = 184 min. - 3.04h
4.03h + 3.04h = 7.07h

b)
Sewilla - 21*E
Warszawa - 6*W

Zadanie 3
-Peru, Panama
-Afganistan
-Rosja
-Portugalia, Islandia, Irlandia

Strona 30



Zadanie 4
Wszystko na obrazku jest pokazane
http://storino.pl/p/mIQjD

b)
13:00 - 2h = 11:00

Zadanie 5
6:00 - start
4h - czas lotu
1h - różnica czasowa

6h + 4h = 9h

Odpowiedź: Samolot doleci na miejsce o godzinie 9:00.

Strona 31



Zadanie 6
* - zastępuję tym stopnie
Czas słoneczny:
22*30' - 14*30'= 8*
8 x 4 = 32 min
8.00 + 0.32 = 8.32h
Czas strefowy:
8h + 1h= 9h
Czas urzędowy:
8.00 (cała Polska ma tą samą godzinę)

Offline

 
Darmowy licznik odwiedzin
licznik odwiedzin
zarabiaj pieniądze

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
XXV Niedziela Zwykła 24 IX 2017